Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Planera framtiden

Planera framtiden

Du fattar bättre beslut om du planerar i god tid när du ska flytta eller ta ut din pension. Max Matthiessen hjälper dig.

Flytt av rätt anledning 

Flytträtt innebär att du kan flytta ditt pensionskapital till ett annat försäkringsbolag. Vanligtvis flyttas pensionskapital för att det finns bättre förutsättningar för avkastning hos ett annat försäkringsbolag eller i en annan förvaltningsform. Innan du bestämmer dig för att flytta finns flera frågor att analysera och ta ställning till.


Ta ut pensionen på rätt sätt

Vänta inte för länge med att planera dina pensionsuttag. Börja redan i 50-årsåldern fundera på, planera och diskutera hur du tänker dig att framtiden ska se ut. Skatteeffekter, flytt för att få bättre villkor och efterlevandeskydd är saker som spelar in.

 

Lev på pensionen utomlands 

Ett pensionärsliv i solen kan vara lockande, både för din och dina pensionspengars hälsa. Det finns en del både praktiska och känslomässiga frågor att ta ställning till innan flyttlasset går.

"Jag var ingen affärsman. Jag är en affärskvinna."

Efter en transformerande livsresa vill Caroline Farberger använda sin erfarenhet till att göra näringslivet mer inkluderande och därmed mer värdeskapande. Som vd på uppstickaren Ica Försäkring har hon tagit steg mot mer jämställda försäkringar och ser en utmaning i att fortsätta bryta normer.


Läs mer

Trygghet åt dig och din familj  

När du träffar Max Matthiessens rådgivare får du den hjälp de flesta av oss behöver. Du får överblick, förståelse och kontroll över din situation. Det gör att du kan känna dig trygg inför framtiden och att du och familjen har ett ekonomiskt skydd om något händer.


Läs mer

Marknadens bästa fonder på ett ställe

På Maxfonder.se finns ett heltäckande utbud av fonder. Du har mer än 1 600 fonder från olika fondbolag att välja mellan, eftersom ingen enskild förvaltare kan vara bäst på allt. Det finns också ett särskilt utbud av utvalda fonder som hjälper dig hitta guldkornen direkt.


Läs merVälkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen. Integritetspolicy >>