Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Planera framtiden

Planera framtiden

Du fattar bättre beslut om du planerar i god tid när du ska flytta eller ta ut din pension. Max Matthiessen hjälper dig.

Flytt av rätt anledning 

Flytträtt innebär att du kan flytta ditt pensionskapital till ett annat försäkringsbolag. Vanligtvis flyttas pensionskapital för att det finns bättre förutsättningar för avkastning hos ett annat försäkringsbolag eller i en annan förvaltningsform. Innan du bestämmer dig för att flytta finns flera frågor att analysera och ta ställning till.


Ta ut pensionen på rätt sätt

Vänta inte för länge med att planera dina pensionsuttag. Börja redan i 50-årsåldern fundera på, planera och diskutera hur du tänker dig att framtiden ska se ut. Skatteeffekter, flytt för att få bättre villkor och efterlevandeskydd är saker som spelar in.

 

Lev på pensionen utomlands 

Ett pensionärsliv i solen kan vara lockande, både för din och dina pensionspengars hälsa. Det finns en del både praktiska och känslomässiga frågor att ta ställning till innan flyttlasset går.

"Ett herrans liv

Ärkebiskop Antje Jackelén twittrar, poddar och tar plats i samhällsdebatten. Hon basar över en kyrka som brottas med sjunkande medlemstal, men samtidigt har pandemin väckt människors längtan efter mening och hopp. ”Vi har alla ett ansvar för vilka vi vill vara på andra sidan pandemin.”


Läs mer

Trygghet åt dig och din familj  

När du träffar Max Matthiessens rådgivare får du den hjälp de flesta av oss behöver. Du får överblick, förståelse och kontroll över din situation. Det gör att du kan känna dig trygg inför framtiden och att du och familjen har ett ekonomiskt skydd om något händer.


Läs mer

Samarbete med Goldman Sachs Asset Management    

Läs en intervju med vår samarbetspartner Goldman Sachs Asset Management om framtidens investeringstrender.


Läs merVälkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen. Integritetspolicy >>