Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Rådgivning

Rådgivning

Med Max Matthiessens rådgivning och analys får du och din familj rätt försäkringsskydd. Dessutom får ni ett sparande med en bra kombination av risktagande och avkastningsmöjligheter, oavsett om ni sparar på kort eller lång sikt. Vilka försäkringar och sparformer som är rätt för dig och din familj beror på faktorer som ålder, kön, familjesituation, privatekonomi, riskbenägenhet, behov och önskemål. Därför lägger vi mycket arbete på att förstå din situation och dina behov innan vi ger råd.

Max Matthiessen - fokus på det bästa för dig

Max Matthiessen erbjuder marknadens främsta produkter och tjänster från ett stort antal försäkringsbolag och finansiella institut. När du har varit i kontakt med oss vill vi att du ska känna dig trygg med att veta att: 

  • du och din partner får en ekonomiskt trygg ålderdom
  • du och din familj får bästa möjliga värdetillväxt på era sparpengar utifrån den risknivå som passar er
  • du och din familj klarar er ekonomiskt om någon av er blir långvarigt sjuk eller invalidiserad
  • resten av familjen klarar sig ekonomiskt om du eller din partner avlider.

Olika former av rådgivning

Rådgivningen kan se ut på olika sätt. Från ett stort gör-det-själv-inslag till rådgivning av mer diskretionär karaktär, där Max Matthiessen tar över större delen av arbetet. Den vanligaste formen är den klassiska rådgivningen då vi träffas ansikte mot ansikte, går igenom situationen steg för steg och ser till att välgrundade beslut fattas i alla frågor.

Helheten viktig

En heltäckande trygghetslösning består i de flesta fall av flera delar. Viss trygghet står staten och din arbetsgivare för men ofta behöver du göra egna kompletteringar för att matcha dina behov och din situation. Max Matthiessens styrka är att vi utgår från ett helhetsperspektiv. Vi vet vad du behöver komplettera med och inte och vi ger dig råd om hur du ska placera ditt sparande, utifrån den risknivå som passar dig.

 

Spara och placera

Du har många alternativ att välja bland när det kommer till hur du ska placera och förvalta ditt sparande. Max Matthiessen hjälper dig att hitta det sätt som passar ditt intresse och din kunskap, önskad aktivitetsnivå och inställning till risk. Det gäller oavsett om du sparar på kort eller lång sikt. Till vår hjälp har vi vår analysavdelning som granskar och utvärderar såväl fond- och försäkringsbolag som deras produkter.

Tjänstepension

En tjänstepension betalas av arbetsgivaren. Du kan själv vara med och påverka hur hela eller delar av pengarna som betalas in ska förvaltas.

Löneväxling

Vid löneväxling sätts en del av din bruttolön av till pensionssparande. Samtidigt får du ett extra tillskott från din arbetsgivare, som gör att sparandet blir högre än den lön du avstår.

Premiepension

Premiepensionen är tillsammans med inkomstpensionen en del av den allmänna pensionen. Du kan själv påverka hur pengarna ska placeras.

Privat pensionssparande

Avdragsrätten för sparande i privat pensionsförsäkring och IPS-konto har upphört. Därför kan det vara klokt att välja ett annat alternativ för ditt privata pensionssparande.

Privat sparande

Med rätt sparform och förvaltning får du bästa möjliga värdetillväxt på dina sparpengar utifrån den risknivå som passar dig.

Allmän pension

Den allmänna pensionen bestå av inkomstpension och premiepension. Den växer med din årsinkomst och fylls på varje år med 18,5 procent av din inkomst. 

Webbtjänster som ger dig koll

Som kund hos Max Matthiessen får du tillgång till verktyg som hjälper dig att sköta ditt sparande, dina förmåner och att få god kontroll över helheten. Med våra webbtjänster får du en samlad bild och du slipper sitta med försäkrings- och värdebesked från olika håll.


Läs mer

"Jag är Börshajen"

Från simlärare i Fittja till superentreprenör i City. Andra Farhad, även känd som Börshajen, har gjort kometkarriär, fått diplom av kungen och blivit Årets svensk. Nu hjälper hon andra att lyckas på börsen.


Läs mer +

Välkommen som kund hos Max Matthiessen

Max Matthiessens finansiella rådgivare hjälper dig med alla frågor kring pension, försäkring och placeringar. Med kontor över hela Sverige och är vi nära, oavsett var du bor.


Kontakta ossVälkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen