Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Kapitalförvaltning / Förmögenhetsförvaltning

Förmögenhetsförvaltning

När du förvaltar dina pengar är det viktigt att du har en långsiktig strategi med utgångspunkt i den risk du som investerare är beredd att ta. Max Matthiessen hjälper dig att definiera din riskbenägenhet och att därefter anpassa dina investeringar till denna. Vi erbjuder såväl diskretionär som rådgivande förvaltning och hjälper dig även med skatterelaterade och juridiska frågor samt finansiell planering.

Diskretionär förvaltning

Hos Max Matthiessen får du en prisvärd och kvalitativ diskretionär förvaltning där du ger en förvaltare i uppdrag att löpande fatta placeringsbeslut inom avtalade ramar. Tillsammans med din rådgivare väljer du strategi utifrån:

  • tidshorisont
  • storlek på din portfölj
  • din inställning till risk och avkastning.

Rådgivande förvaltning

Denna placeringsform passar för dig som vill ta en mer aktiv roll i dina placeringsbeslut. Dina placeringar blir ett resultat av en dialog mellan dig och din rådgivare, som mynnar ut i en investeringsstrategi som återspeglar dina önskemål. Genom din rådgivare får du rekommendationer med stöd i analys utförd av Max Matthiessens värdepappersbolag.

Skatt och juridik

Juridiska behov är olika beroende på hur din situation ser ut och de förändras även över tid. Hos Max Matthiessen hjälper vi dig med helheten. Det inbegriper rådgivning kring skatterelaterade och juridiska frågor vid behov, oavsett om det gäller din privata ekonomi eller företagets.

Finansiell planering

För dig som långsiktigt vill planera din ekonomi är det viktigt att hantera risker som uppstår på grund av obalans mellan tillgångar och skulder. Max Matthiessen hjälper dig med din strategiska planering och den riskhantering som medföljer. Genom att få ut det mesta av dina tillgångar och dessutom hålla skuldsidan i kontroll hjälper vi dig lyfta din ekonomi.

Privat eller bolag

Max Matthiessen är din samarbetspartner, oavsett om det rör sig om dina privata eller ditt företags pengar. För mer information om vår företagsrådgivning för mindre företag, se avsnittet Fåmansföretagare.


Tillbaka

Vi håller dig uppdaterad

Med Max Matthiessens kundtidning, i vårt newsroom och via nyhetsbrev ger vi dig det senaste inom pensioner och övrigt sparande, försäkringar, hälsofrågor och förmåner.


Läs mer

Marknadens bästa fonder på ett ställe

På Maxfonder.se finns ett heltäckande utbud av fonder. Du har mer än 1 600 fonder från olika fondbolag att välja mellan, eftersom ingen enskild förvaltare kan vara bäst på allt. Det finns också ett särskilt utbud av utvalda fonder som hjälper dig hitta guldkornen direkt.


Läs mer

Efter avdragsrätten  

Avdragsrätten för privat pensionssparande har upphört och det kan vara bra att välja andra sätt att spara till pensionen. Det finns alternativ och det är viktigt att agera nu.


Kontakta din rådgivareVälkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen. Integritetspolicy >>